Wanneer realiseerde jij dat ‘engagement’ zo belangrijk is?

“Trouw zijn aan jezelf en vandaaruit jezelf verbinden met de organisatie waarvoor je werkt. Dat geeft je vleugels. Bij mij viel dit kwartje toen ik voor mij zelf begon. Mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling vielen samen met de ontwikkeling van mijn bedrijf.

Zo raakte ik geïnspireerd. Ik realiseerde me dat, als mensen zich kunnen ontwikkelen en de kans krijgen te groeien in lijn met de ontwikkeling van hun organisatie, dit positief uitpakt voor zowel henzelf als voor hun organisatie. Het creëert verbinding, betrokkenheid en daarmee loyaliteit. Loyaliteit vanuit zichzelf, naar hun werkgever. Dit is het soort engagement waaraan ik wil bouwen.”

Wanneer was je voor het laatst echt geraakt in je werk?

“Het meest recent was bij een training met professionals op de laatste dag van een persoonlijk leiderschapstraject. Samen hadden zij een groot onderling vertrouwen opgebouwd.

Op de trainingsdagen hadden zij veel samen gedeeld en samen geleerd. Tijdens de plenaire terugkoppeling van een spannende oefening was iedereen moedig in het beantwoorden van directe en confronterende vragen. Een prachtig voorbeeld van schitteren in kracht door kwetsbaarheid.

Wat wil je bereiken met jouw werk?

“Ik wil dat professionals vleugels krijgen binnen de organisatie waarvoor zij werken; dat zij vanuit een oprechte betrokkenheid de juiste keuzes maken voor zichzelf én op die manier positief bijdragen aan de doelen van hun werkgever.

Dat kan alleen als mensen zichzelf goed kennen; zich bewust zijn van zichzelf en hun interactie met de omgeving. Tegelijkertijd wil ik dat er binnen de organisatie ook een gezond klimaat ontstaat, waardoor er altijd ruimte is voor open gesprekken. Mensen moeten zich vrij voelen om zich te ontwikkelen. Ook als dat betekent dat ze liever elders aan de slag gaan.”

MATTHIJS OVER CHANTAL

“Chantal is een heel sterke persoonlijkheid: charmant, geestig en inspirerend. Met haar open houding zorgt ze dat anderen zichzelf ook snel openen. Zo legt ze heel makkelijk contact, in alle lagen en op alle niveaus. Groepen zijn dol op haar, dat zie je, dat gaat meteen goed.”

“Ze doet ook nooit iets half. Als we geen honderd procent kwaliteit kunnen leveren, dan gebeurt het niet. Ze gaat dus niet over één nacht ijs, maar kan, door haar enorme ervaring, wel snel schakelen. Bij haar weet je: het zit goed.”

Logo Engagement Builders wit

Engagement Builders bouwt academies en ontwikkelprogramma's op maat. We begeleiden en adviseren organisaties, teams en medewerkers in het optimaal benutten van het potentieel.

Socials

LinkedIn icoon wit